Αναγνώστες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γνωριμία με την απολέπιση!


Beauties μου γεια σας.

Μιας και η Κυριακή είναι η μέρα που αφιερώνω λίίγο παραπάνω στον εαυτό μου και του κάνω μια , ας πούμε, κομπλέ περιποίηση , αποφάσισα να σας μιλήσω για την απολέπιση . Μ’ αυτό τον τρόπο εγκαινιάζω παράλληλα μια νέα στήλη στο μπλογκ μου που θα περιλαμβάνει διάφορα beauty tips για όσα  πράγματα θα θέλαμε πιθανώς να ξέρουμε κάτι παραπάνω.

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά για την απολέπιση και το πόσο σημαντική είναι για την ομορφιά μας. Γιατί όμως  είναι τόσο σημαντική; Τι μας προσφέρει;
Η απολέπιση ανοίγει τους πόρους του δέρματος μας , με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα στην πεντακάθαρη πλέον επιδερμίδα μας αφού έτσι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.
Επιπλέον , με την απολέπιση το δέρμα γίνεται πιο απαλό, αναπνέει καλύτερα, διεγείρει το μεταβολισμό για την απομάκρυνση των τοξινών.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προσφέρουμε στο δέρμα μας μια ολοκληρωμένη φροντίδα.
Η απολέπιση πρέπει να γίνεται τόσο στο πρόσωπο , όσο και στο σώμα μας.  Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά κάποια μικρά μυστικά και για τις δυο περιοχές.

Πρόσωπο :  Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η καλύτερη χρονική περίοδος για να γίνει απολέπιση στο πρόσωπο είναι το πρωί , προφανώς επειδή το βράδυ τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος κι έτσι το πρωί μπορούν να καθαριστούν με ευκολία. Μαντεύω όμως πως για τις περισσότερες από εμάς ( για εμένα σίγουρα) αυτή είναι μια πολυτέλεια που δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε λόγω περιορισμένου χρόνου. Προσωπικά προτιμώ την απολέπιση κατά τη διάρκεια του μπάνιου μου. Διώχνω έτσι και την κούραση της ημέρας! Η απολέπιση λοιπόν στο πρόσωπο γίνεται με ένα scrub προσώπου ( μη σας κάνει εντύπωση που το επισημαίνω. Έχω συναντήσει κορίτσια που έχουν χρησιμοποιήσει το scrub σώματος και για το πρόσωπο!) 2-3 φορές την εβδομάδα όπως είπαμε και πιο πάνω. Σε νωπό δέρμα εφαρμόζουμε το scrub και το τρίβουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό σκουπίζοντας απαλά το πρόσωπό μας με μαλακή πετσέτα. Εφαρμόζουμε έπειτα την ενυδατική μας και είμαστε έτοιμες!

Σώμα : Ιδανικά , στο σώμα η απολέπιση θα πρέπει να γίνεται μ’ ένα στεγνό πινέλο ή τα ειδικά γάντια απολέπισης. Εγώ χρησιμοποιώ ένα στεγνό πετσετάκι. Εφαρμόζουμε το προϊόν πάνω στο πινέλο/γάντι/πετσετάκι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις σε όλο μας το σώμα. Επιμένουμε ιδιαίτερα σε περιοχές όπως γόνατα και αγκώνες ( που πολλές φορές παρατηρούμε να «πιάνουν» μια σκληράδα) και μηρούς ή κοιλιά αν πρόκειται να εφαρμόσουμε αργότερα κάποιο αδυνατιστικό προϊόν.  Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και είμαστε έτοιμες να απολαύσουμε  το αφρόλουτρο μας.

Οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών διαθέτουν scrubs που ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα μπορούμε να επιλέξουμε. Βέβαια , υπάρχει και η αλάνθαστη σπιτική μέθοδος . Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με ζάχαρη , τα αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι κι έχουμε το δικό μας σπιτικό scrub! Είναι τόσο απλό και ελάχιστα χρονοβόρο. Γι’ αυτό , μη στερείτε αυτή την υπέροχη διαδικασία από το σώμα σας!

Εδώ σας δείχνω ποια προϊόντα χρησιμοποιώ εγώ για απολέπιση αυτή την περίοδο.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με το τεράστιο ποστ και να σας φάνηκε χρήσιμο. Μπορείτε να μου πείτε αν σας άρεσε και αν θέλετε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλα τέτοια ποστ!

Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!
Σας φιλώ!!

2 σχόλια: